سرمایشی و گرمایشی  

  • بخاری

    بخاری یکی از وسایلی است که مردم کشور ما و بیشتر کشورهای جهان هر ساله از آن استفاده می کند همانطور که می دانید انواع بخاری در بازار موجود است. که شما می توانید با توجه به محل استفاده و کاربرد مورد نظر خود اقدام به خرید آنها کنیم با پیشرفته علمی انواع بخاری های بسیار پیشرفته و با ویژگی‌های زیادی عرضه بازار شده است انواع بخاری های صنعتی، بخاری برقی. بخاری های گازی،و بخاری های فن دار در بازار موجود است.
    که شما می توانید نسبت به اندازه جا.، محل قرار گیری بخاری،اقلیم استفاده از این بخاری ها را از بازار تهیه کنید.
    همانطور که می دانید در گذشته افراد با آتش خود را گرم می کردندکه خطراط مختص خود را داشت که اتش سوزی و گاز گرفتگی شایع ترین این خطراط بود. و با گذشت زمان و پس از صنعتی شدن جوامع بخاری های نفتی به بازار آمد که با نفت کار می کرد. که ان هم مشکلات خود را داشت که در صفهای طولانی یکی از این مشکلات بود. تا بخاری های گازی به بازار امد. که با گاز کار می‌کردند و با یک لوله متصل به بیرون از خانه گاز مصرفی را که دی اکسید کربن بود هدایت می کرد.
    در اوایل که همه جا گاز لوله کشی نیامده بود و از گازهای مخزن کپسول مایع استفاده می کردند.
    مشکلات کمبود گاز مایع وجود داشت و حالا که تقریباً در همه جا گاز لوله کشی آمده است مردم ترجیح می دهند از بخاری گازی استفاده کنم. این هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ در دسترس بودن بهترین نوع سوخت به حساب می آید.

    نواع مدلهای بخاری:

    بخاری برقی فن دار
    بخاری برقی تابشی
    بخاری گازی
    بخاری صنعتی
    بخاری پاسیو

    بخاری هیزمی

    بخاری برقی:

    همانطور که از نام این بخاری پیداست با برق کار میکند و از مزایای آن می‌توان به عدم استفاده از گاز اشاره کرد
    این بخاری ها اغلب برای فضاهای کوچک استفاده می شود. و بازدید گرمایی خیلی خوبی دارند.
    ولی برای جاهای بزرگ کار های چندان بالایی ندارند.
    مزیت این بخاری ها نسبت به بقیه بخاری ها قیمت منا
    سب این بخاری بوده و نسبت به بزرگی آن قیمت آن افزایش پیدا میکند.
    بخاری های برقی ایمنی نسبتاً بیشتری نسبت به انواع بخاری های گازی و ریسک کمتری در استفاده دارند.
    بخاری های برقی فن دار:

    در این نوع از بخاری ها در جلو المنت های بخاری یک نوع فن نصب شده است تا گرمای المنت ها را بتوانند به بیرون از بخاری منتقل کنند و فضای اطراف بخاری را گرم کنند وجود این فن باعث می شود که هوا را به گردش درآورد و بتواند سریع‌تر محیط را گرم سازد.
    در بیشتر این مدل از بخاری ها یک سنسور و ترموستات خودکار نصب می شود که هنگامی که فضای مورد نیاز گرم میشود به صورت اتوماتیک باعث خاموش شدن بخاری شود.

    از نظر ایمنی بخاری های برقی فن دار بسیار خوب و مناسب هستند ولی نمی شود برای مکان هایی که مرطوب هستند از آنها استفاده کرد و همچنین مناسب برای فضاهای بزرگ نیست.

    بخاری برقی تابشی:

    این نوع از بخاری ها از راه تابش المنتگرمادهی را انجام می دهند و در بخش پشت این المنت ها سطح انعکاس دهنده و براق وجود دارد که باعث میشود گرما به وجودد آماده به وسیله المنت برقی به فضای اطراف منعکس شود.
    در این بخاری ها از چند المنت استفاده می شود که با توجه به اندازه و ظرفیت خود به میزان ۴۰۰ تا ۸۰۰ وات انرژی را مصرف می کنند.

    از رایج ترین انواع وسایل گرمایشی بخاری گازی است که در بیشتر خانه ها دیده می شود سال های زیادی از ورود بخاری های گازی به خانه ایرانی ها گذاشته اند و تنوع زیادی در ظاهر این محصول وجود دارد.

    همانطور که از نام این بخاری پیداست با گاز کار میکند.
    و در منزل مسکونی استفاده زیادی از این نوع بخاری می شود در غیر از خانه ها این بخاری در برخی از مغازه ها به محل‌های کار نیز قابل استفاده است این بخاری‌ها با توجه به سایزی که دارند می توانند با ان یک منزل نسبتاً بزرگ را به راحتی گرم کنید. نصب صحیح این بخاری‌ها اهمیت زیادی دارد و باید رعایت کنیم در صورتی که نکات امنیتی نصب را رعایت نکنید ممکن است حوادث ناگواری رخ دهد.
    از جمله این حوادث گاز گرفتگی یا همان مرگ خاموش است.

    در زیر چند نکته برای نصب بخاری گازی را برای شما یادآوری می شویم؟
    1_
    در فصل سرما دریچه های کولر را ببندیم:

    در فصل زمستان دریچه های کولر را ببندیم زیرا کانال کولر نسبت به دودکش ساختمان ارتفاع و قطر بیشتری دارد و می‌تواند به عنوان دودکش عمل کند در صورت باز بودن دریچه کولر جریان خروجی دود از دودکش به صورت معکوس انجام می‌شود زیرا عمل ورود هوا از راه خروج حرارت و محصولات احتراق از کانال کولر صورت می گیرد.
    ۲_ از دودکش ها با لوله های آکاردئونی استفاده نکنید.

    #به علت استحکام ناکافی این لوله ها احتمال پیچ و خم های نامناسب در طول این نوع دودکش ها وجود دارد.
    # بدنه این لوله ها به علت استحکام ناکافی این لوله ها
    حرارت به روطوبت پس از مدتی سوراخ میشود.
    # با گذشت زمان به علت نوع ساختاری این دودکش به حالت آویزان در می آید و به شکل اولیه باقی می ماند.
    # در این لوله ها افت فشار بسیار است به در سیال (دود) اثر منفی دارد.
    # در این مدل از دودکش ها به دلیل نبودن قطعاتی که در هم قرار گیرد احتمال آببندی شدن در محل اتصال وجود ندارد و محصولات احتراقی به محیط برمی گردد.
    ۳_از کلاه های اچ به جای کلاه های تکی استفاده کنید.
    ۴_از دودکش مشترک استفاده نکنید.
    برای هر یک از وسایل گازسوز باید از یک دودکش مجزا استفاده شود پس از به کار بردن دودکش های مشترک برای دو یا چند وسیله جدا خودداری فرمایید.

    انواع بخاری های گازسوز:
    بخاری گازی زمینی
    بخاری گازی دیواری با دودکش
    بخاری گازی دیواری بدون دودکش
    بخاری گازی فن دار( هیتر )

    بخاری گازی زمینی:
    که در بیشتر از خانه ها مشاهده می شود و به عنوان بخاری گازی شناخته می‌شود که از بقیه مدل ها محبوب تر است این مدل بخاری گرمای مطبوع و قابل قبولی برای فضای بزرگ خانه های به وجود می آورد.

    امروزه در ایران کارخانه های زیادی وجود دارند که بخاری های گازی زمینی را در طرح ها، رنگ ها و اندازه های مختلفی تولید می کند بعضی از این اندازه ها شامل ۶۰۰۰-۷۰۰۰-۹۰۰۰-۱۲۰۰۰-۱۴۰۰۰-۱۶۰۰۰-۱۸۰۰۰ می باشد.


    بخاری گازی دودکش دار:

    امروزه با وجود پیشرفته صنعت تولید وسایل گرمایشی به استفاده از پکیج ها به بخاری های دودکش دار همچنان مورد استفاده قرار می گیرد یکی از انواع مختلف بخاری ها بخاری دیواری دودکش دار است.
    این بخاری ها به علت کمی مصرف و ارزان بودن سوخت مقرون به صرفه است. و هزینه خرید آن پایین می باشد و دارای حرارت بالایی هستند از این رو طرفداران زیادی هم دارد. و همچنین بخاری دیواری نمای زیبایی هم به خانه شما می دهد.
    معمولاً بخاری های گازی دیواری در ابعاد کوچک و متوسط تولید می شوند.
    به علت آن که بخاری های گازی دیواری جای کمی میگیرند برای اتاق های کوچک و آپارتمان ها بسیار مناسب است.
    بخاری گازی بدون دودکش
    بخاری گازی بدون دودکش دارای انواع دیواری به زمینی می باشد و علیرغم اینکه امروز از وسایل گرمایشی پکیج، رادیاتور...... استفاده می‌شود این محصول یکی از پرفروش ترین تولیدات در بازار لوازم خانگی است.

    فرایند تولید گرما در تمامی بخاری های گازی یکسان است در بخاری های گازی بدون دودکش اکسیژن و گاز به نسبتی با هم ترکیب می شوند که با ترکیب کمتر میزان اکسیژن بیشترین میزان حرارت شعله ایجاد شود تکنولوژی به کار رفته در بخاری های بدون دودکش سبب می‌شود دستکاه راندمان بالاتری داشته باشد و مونو اکسید کربن کمتر در مقایسه با بخاری های دودکش دار تولید شود.
    آلیاژ به کار رفته در ترموکوپل بخاری های گازی بدون دودکش از حساسیت بیشتری نسبت به ترموکوبل سایر بخاری های گازی برخوردار است بنابراین با کم شدن شعله بلافاصله جریان گاز را قطع میکند.

    توجه توجه:
    استفاده از بخاری های بدون دودکش در فضاهای بسته که هوا جریان ندارد ممنوع می باشد.
    بخاری های گازی فن دار یا هیتر

    استفاده از سیستم های گرمایشی با تغییر فصل و سرد شدن هوا از ضروریات به شمار می رود.

  • کولرآبی

    اولین ایده سیستم خنک کننده در مصر باستان شکل گرفت در این کشور نی ها را به وسیله آب تر کرده به در پشت پنجره ها آویزان می‌کردند که تبخیر شده آب در این نی ها بر اثر جریان هوا باعث ایجاد باد خنک در آن محل می شد در روم باستان نیز در خانه ها قنات هایی وجود داشته ب
    که با گردش هوا داخل این چاه‌ها جریانی هوای خنک ایجاد می‌شد اما نشانه اعلا سیستم خنک کننده در کشور ایران شکل گرفته است در ایران با ساخت بادگیر ها جریان هوا را برای خانه‌های خود ایجاد می‌کردند که نمونه‌ای از این بادگیر ها هم اکنون در شهر یزد و کاشان به فراوانی دیده می شود.

    در کشور گرم و خشکی مثل ایران هیچ چیز مثل یک سیستم سرمایشی با کیفیت و بادوام ضروری نیست و در میان انواع سیستم های سرمایشی که در بازار موجود دارید و روز به روز هم به تعداد آنها افزوده می شود شاید هیچ دستگاهی به اندازه کولر آبی پرفروش نباشد وسیله ای که مدت زمانی طولانی است که کارایی خود را در اقلیم کویری کشورمان به اثبات رسانده و خیلی وقت است که به انتخاب اول بسیاری از خانواده های ایرانی تبدیل شده است.

    اجزای اصلی کولر آبی :

    کانال خروجی کولر:

    این کانال بین دریچه هوا و برزنت قرار داشته و هرچقدر بتوان از برخورد نور آفتاب با این قسمت جلوگیری نمود، سرمای به وجود آمده، تلفات کمتری داشته و راندمان خنک‌کنندگی کولر آبی افزایش خواهد یافت. -کانال داخلی: این کانال داخل کولر قرار دارد و پروانه در مقابل آن می‌باشد.

    بدنه کولر -پارچه برزنتی:

    برای  جلوگیری از انتقال لرزش‌های کولر و کانال خارجی الزاماً باید از برزنت استفاده شود. بدهی است این پاچه باید کاملاً سالم باشد.

    ناودان‌ها:

    بر روی هر یک از درپوش‌های کولر مسیری جهت ورود و توزیع اب وجود دارد که به ناودانی معروف است. -آب پخش کن (سه راه آب)-پولی بزرگ و پولی کوچک: توسط دو پولی و تسمه رابط بین آن‌ها نیروی مکانیکی به وجود آمده در الکتروموتور به محور فن منتقل می‌شود. هم راستا بودن دو پولی بسیار فوق‌العاده با اهمیت است.

    شناور (فلوتر):

    با استفاده از شناور میزان آب داخل مخزن کولر همواره ثابت است. اجزاء الکتریکی کولر آبی -کابل رابط چهارسیم: جهت انتقال برق از کلید به کولر.

    فیوز:

    جهت حفاظت الکتریکی کولر در برابر خطراتی چون اضافه بار.

    جعبه ترمینال:

    برای  ایجاد اتصالات مطمئن و عایق از بدنه کولر. -کلید مخصوص کولر:جهت راه‌اندازی و کنترل موتور دو دور و واتر پمپ.

    الکترو موتور دو سرعته:

    جهت به چرخش درآوردن فن در کولر آبی؛ که شامل قسمت‌های زیر می‌باشد:

    خازن راه‌انداز/خازن اصلاح ضریب قدرت/کلید گریز از مرکز/سیم پیچ راه‌انداز/سیم پیچ دور کند/ سیم پیچ دور تند.

    پمپ آب کولر:

    به کمک واتر پمپ، آب از مخزن به سه راه آب منتقل و از آنجا به ناودان‌ها هدایت می‌شود.

    مدل های کولر ابی :

    2800

    3000

    3200

    3500

    4500

    5500

    6000

    6500

    7500

    8000

    انواع کوار ابی :

    گولر پوشالی 

    گولر سلولزی

    کولر پرتابل 

    کولر پلیمری 

    کولر آبی پوشالی :کولرهای آبی پوشالی دارای پوشالی های آبی هستند که بر اثر عبور آب از پوشال های چوبی، مولکول های آب آزاد شده و بر اثر جریان همرفتی، هوای اتاق خنک می شود. پوشال های خیس می توانند باد خنکی ایجاد کنند که ۲۰ درجه از هوای بیرون سردتر باشد. توصیه می شود در هنگام خرید کو لر آبی توجه داشته باشید که حداکثر رطوبت هوای منطقه شما ۶۰ درجه باشد. 

    کولر آبی سلولزی :کولرهای سلولزی عملکرد مشابه با کولرهای پوشالی دارند. کولرهای سلولزی در مقایسه با کولرهای پوشالی از پدهای سلولزی به جای پوشال های چوبی استفاده می کنند. پوشال ها توانایی زیادی در نگهداری آب ندارند و این درحالی است که سطح تماس میان آب و هوای ورودی را از طریق ساختار یکنواخت که از ورقه های نازک سلولزی تشکیل شده است، افزایش می دهند.

    کولر آبی پرتابل :

    کولرهای آبی پرتابل، نیاز به کانال کشی ندارند و معمولاً در فضای اتاق، اداره و محیط های کوچک مورد استفاده قرار می گیرند. در مدل های جدیدتر کولرهای آبی پرتابل، به جای پوشال از پد سلولزی استفاده شده است که در مقایسه با مدل های دیگر، بازدهی بالاتری داشته و رسوب و شوره نیز نمی گیرند. مکانیسم خنک سازی کولر آبی پرتابل همانند کولر آبی  بزرگ، براساس تبخیر آب است. این نوع کولرها در انواع مختلف رومیزی، پایه دار و بدون پایه عرضه گردیده اند.

    کولر آبی پلیمری :

    این مدل از کولر، بدلیل حذف قطعات مکانیکی نظیر  تسمه، پوشال ،محفظه‌ی حلزونی و یاتاقان  نیاز به سرویس و نگهداری نداشته و با توجه به بدنه پلیمری فاقد هرگونه لرزش و صدا  می باشد. بدنه ی پلیمری دستگاه علاوه بر کاهش وزن چشمگیر دستگاه، در برابر شرایط جوی و تابش مستقیم نور خورشید، مقاومت بسیار بالایی دارد. بستر پد سلولزی، از مرغوبترین سلولز موجود تهیه شده است که لایه خارجی آن آغشته به لمینت ضد رسوب جهت افزایش راندمان و بهره وری بالا می باشد و در نواحی که سختی آب بالا باشد با توجه به وجود پمپ تخلیه که به صورت اتوماتیک اقدام به تخلیه آب تشت و آبگیری مجدد می نماید، می توان با خیالی آسوده در دوره طولانی مدت، از آن استفاده نمود. با توجه به پلتفرم خاص فن آکسیال ، می توان در هر دو جهت دمش و مکش از این مدل از کولرها استفاده نمود. قابلیت تغییر دور که باعث تنظیم حجم هوادهی دقیق این کولرها می باشد، باعث آسایش و راحتی هر چه بیشتر شده است. این نسل از کولرها در مدل های بالازن، پایین زن و روبروزن ارائه می شود و دارای خروجی با سطح مقطع گرد و چهارگوش جهت اتصال به سیستم کانال کشی بی نیاز از واسط یا برزنت ساخته می شود. به منظور تسهیل در حمل و نقل و عبور از مکان های با عرض کم جهت نصب در پشت بام یا تراس، این مدل از کولرها در مدل دمونتاژ نیز موجود بوده و شامل دو پک بسته بندی شده مستقل می باشد، که با توجه به نقشه مونتاژ که همراه با دستگاه ارسال میشود، می توان در کمترین زمان ممکن و به راحتی آن را مونتاژ و آماده به کار نمود.

    گرد آوری شده توسط گروه فنی ایست بازار

  • پنکه

    هزاران سال است که مردم خودشان را با دست باد میزدند.

    در حدود ۱۸۰ سال قبل با هدفی تهویه هوا یک صنعتگر به مهندس از سلسله هان در چین
    بادبزن دواری با ۷ پره که هر پره آن به اندازه ۳ متر داشت اختراع کرد این پنکه می توانست یک قصر را خنک کند.

    در حدود سال ۱۸۸۲میلادی اسکات ویلر پنکه برقی را اختراع کرد.
    این پنکه توسط شرکت موتور الکترونیکی کراکر وکورتیس به بازار عرضه شد.

    هفت سال از اختراع این دستگاه گذشته بود که نخستین پنکه از راه آلمان وارد کشور ما شد و مالک این کسی نیست جز ناصرالدین شاه قاجار.

    اولین پنکه

    ناصرالدین قاجار در سفری که به آلمان داشت دستور خرید چهار عدد پنکه را داد که به شکل دیواری و سقفی بودند و سه پره فلزی داشتند از آنجا که در شهرها هنوز برق وجود نداشت پنکه فقط در دربار مورد استفاده قرار میگرفت. بعدها و در دوره پهلوی با عمومی شدن صنعت برق مرد عادی هم می‌توانستند از پنکه استفاده کند محمد تقی برخوردار یزدی کسی بود که توانست نمایندگی پنکه توشیبا را از ژاپن برای ایران اخذ کند.
    امروزه چهار مدل پنکه در بازار وجود دارد.
    پنکه صقفی
    پنکه ایستاده
    پنکه رومیزی
    پنکه دیواری

  • کولر گازی

    تاریخ چه کولر گازی :

    در دهه 1840 پزشک و مخترع دکتر جان گوری از فلوریدا پیشنهاد کرد که شهرها را خنک نگه دارند تا ساکنین از خسارات دمایی بالا در امان باشند. گوری معتقد بود که خنک سازی کلید جلوگیری از بیماری هایی مانند مالاریا و … است و حتی برای بهبود و رفاه بیماران لازم می باشد ، اما سیستم ابتدایی آن برای خنک سازی اتاق های بیمارستان نیازمند یخ های بزرگ بود که از دریاچه های یخ زده و جریانات شمال ایالات متحده به فلوریدا منتقل می شد که برای رسیدن به این چالش گران قیمت لجستیکی، گوری شروع به آزمایش مفهوم خنک کننده مصنوعی کرد. او یک ماشین را طراحی کرد که یخ را با استفاده از یک کمپرسور که توسط آب و بخار کار می کرد که در سال 1851 این اختراع برای او ثبت شد.

    اگرچه گوری به دلیل حمایت مالی در دستیابی به فناوری ثبت شده خود به بازار ناکام بود اما اختراعش پایه و پیشرفتی مهم برای تهویه مطبوع و یخچال به شیوه ی مدرن بود

    ایده خنک کننده مصنوعی برای چندین سال  رکورد را در صنعت خود به دست گرفته بود تا این که مهندس ویلیس کاریر کار خود را آغاز کرد که منجر به اختراع نخستین واحد تهویه مطبوع مدرن  شد، در سال 1902 برای شرکت Buffalo Forge مشغول به حل مشکل رطوبت صفحات لیتوگرافی مجله در انتشارات  Publishing Sackett-Wilhelms در شهر بروکلین بود.

    کاریر از طریق یک سری از آزمایش ها یک سیستم را طراحی کرد که رطوبت را با استفاده از پیچ های تنظیم خنک کننده کنترل می کرد و دستگاهی اختراع کرد برای درمان هوا که می توانست باگرم کردن آب یا خنک کردن آن دمای هوا را تنظیم کند . او همچنان آزمایش و تدوین تکنولوژی خود را ادامه داد و سیستم کنترل اتوماتیک را برای تنظیم رطوبت و دمای هوا در کارخانه های نساجی طراحی و ثبت نمود.

    مدت ها پیش گوری متوجه شد که کنترل رطوبت وتهویه مطبوع می تواند به بسیاری از صنایع دیگر منجر شود و سرانجام از شرکت بوفالو فورج خارج شد و شرکتی جداگانه با شش مهندس دیگر تشکیل داد .

    خنک کردن ساختمان های عمومی

    در نمایشگاه جهانی سنت لوئیس درسال 1904 سازمان دهندگان از خنک کننده مکانیکی برای خنک سازی ساختمان دولتی میسوری استفاده کردند این سیستم 35000 فوت مکعب هوا را در هر دقیقه  برای خنک کردن سالن های 1000 صندلی و اتاق های دیگر در ساختمان ایالات میسوری استفاده می کرد و برای اولین بار عموم مردم آمریکا در معرض مفهوم خنک کننده راحتی قرار گرفتند.

    در دهه 1920 زمانی که آمریکایی ها به سینما می رفتند تا ستاره های هالیودی را درصحفه نقره ای تماشا کنند این موفقیت بزرگ در تکنولوژی خنک کننده اتفاق افتاد و اساسا سیستم های گرمایشی از همان کانال کشی که برای سیستم های سرمایشی که هوای سرد را از طریق دریچه ها پخش می کرد درفصل های سرد و مواقعی که دمای هوا پایین بود گرما را پخش می کرد. در سال 1922 شرکت اولین سیستم خنک کننده طراحی شده برای تئاتر متروپولتین در لوس آنجلس را نصب کرد که برای کنترل دما و رطوبت در سرتاسر ساختمان نصب شد.

    به ارمغان آوردن خنکی

    با وجود پیشرفت در فن آوری های خنک کننده، این سیستم ها برای خانه ها بسیار بزرگ و جاگیر بود. در سال 1929 فریگی دارلی با ساخت فن آوری یخچال، یک سیستم خنک کننده جدید اسپلیت را به بازار معرفی کرد که برای استفاده در منزل به اندازه کافی کوچک بود وفقط به اندازه یک رادیو جا می گرفت.

    با این حال، سیستم سنگین و گران قیمتی بود و نیاز به یک واحد انعطاف پذیر کنترل از راه دور داشت. فرانک فاول، ژنرال الکتریکی بر روی این سیستم طراحی و پیشرفت داد و شرکت ژنرال الکتریک با تولید 32 نمونه ی مشابه از 1930 تا 1931شروع به کار کرد . تقریبا در همان زمان، توماس میدگلی، آلبرت هن و رابرت مک ناری از جنرال موتورز ، کولرهای کلروفلوئورو کربن (CFC) را تولید کردند که اولین مایعات یخ زدایی غیر قابل اشتعال در جهان بود که به طور قابل توجهی بهبود ایمنی تهویه هوا را افزایش داد.

    با این وجود، مواد شیمیایی تخریب  لایه اوزون مرتبط به دهه های بعد آن می شوند و در نهایت توسط دولت های سراسر جهان بعد از پروتکل مونترال در دهه 1990 به حالت تعلیق درآمده است. هیدروفلوئوروکربن ها (HFCs)، لایه ازون را تخریب نمی کنند و محبوبیت بیشتری دارند اما در نهایت با تغییرات آب و هوایی ارتباط دارند. تحقیقات پیشرفته اخیر توسط اداره فن آوری های ساختمان اداره انرژی و آزمایشگاه ملی Oak Ridge منجر به ساخت تکنولوژی های جدید شد که برای این سیاره کمتر مضر باشد . سیستم های خنک کننده خانگی پس از H.H. Schultz و J.Q. شرمن یک اختراع برای واحد تهویه مطبوع ثبت کرد که می تواند بر روی یک پنجره قرار داده شود. این محصول در سال 1932 به بازار رسید اما با توجه به هزینه بالا آنها به طور قابل توجه خریداری نشد برای همین مهندس هنری گالسون در حال توسعه یک نسخه ارزان تر از پنجره تهویه هوا و راه اندازی خطوط تولید برای چندین تولید کننده بود. تا سال 1947، 43،000 از این سیستم ها فروخته شد – و برای اولین بار صاحبان خانه می توانستند از تهویه مطبوع بدون نیاز به هزینه بالا لذت ببرند.

    در اواخر دهه 1960 بیشتر خانه ها دارای تهویه مطبوع مرکزی بودند و تهویه مطبوع پنجره ها از هر زمان مقرون به صرفه تر بود، و باعث رشد  در کشورها با هوای گرم  مانند آریزونا و فلوریدا شد. طبق اداره اطلاعات انرژی ، تهویه مطبوع در حال حاضر نزدیک به 100 میلیون خانه آمریکایی است که 87 درصد از تمام خانوارها را شامل می شود.

    استانداردهای بهبود کارایی در تاریخچه کولرگازی در جهان

    همانطور که کولرگازی در سال 1970 افزایش یافت به بحران انرژی ضربه زد. هیئت مدیره قانون گذاران تصویب قوانین برای کاهش مصرف انرژی مرحله ای را برای برنامه استاندارد لوازم و تجهیزات اداره انرژی تهیه کردند که استاندارد صرفه جویی در انرژی فدرال را برای تولیدکنندگان کولرگازی و سیستم های تهویه مطبوع ایجاد می کرد.

     وزارت انرژی از سال 1992 استانداردهای حفاظت از تولید تهویه مطبوع مرکزی و پمپ های حرارتی صادر کرده است. پیش بینی می شود که استاندارد اولیه از سال 1993 تا سال 2023  در حدود 29 میلیارد دلار صرفه جویی در هزینه های انرژی شده باشد و   پیش بینی می شودبا لایحه استانداردی که در سال 2006 تصویب شد حدود 70 میلیارد دلار  صرفه جویی انرژی در سال 2006 تا 2035 برسد و از تولید 369 میلیون تن دی اکسید کربن جلوگیری کند که معادل آن با انتشار گازهای گلخانه ای سالانه حدود 72 میلیون اتومبیل است.
    این برنامه در حال حاضر باعث افزایش کارایی بالا در تکنولوژی تهویه مطبوع جدید شده است که به مصرف کنندگان صرفه جویی در انرژی و هزینه کمک کرده است. در واقع امروزه سیستم های تهویه مطبوع جدید حدود 50 درصد انرژی کمتری نسبت به سال 1990 مصرف می کنند.

    منبع سایت (https://boschiran.co/)

    کولرگازی یک خنک کننده قوی هوا می باشد که نسبت به کولرهای آبی قدیمی بسیار قوی تر بوده و تنها مدت کوتاهی

    بعد از فعالیت هوایی بسیار مطبوع و دلنشین در محیط منزل یا محل کارتان ایجاد می کند.طبق اداره اطلاعات انرژی 48 درصد از کل مصرف انرژی در خانه ها، نتیجه استفاده از سیستم سرمایش و گرمایش است

    در روز های گرم تابستان مخصوصا در مناطق گرم و شرجی، کولرگازی یکی از مهم ترین و کاربردی ترین لوازم به حساب می آید.

    از طرفی سیستم فیلترینگ هوا در کولرهای گازی موجب می شود تا هوای محیط از هرگونه آلودگی و آلاینده پاکسازی شود

    و به همین دلیل برای افرادی که مشکلات تنفسی دارند بسیار گزینه ی مناسبی می باشد چراکه علاوه بر خنک کردن هوا همزمان

    فرآیند استرلیزه سازی هوا را نیز انجام می دهد و دیگر نیازی به استفاده از فیلترهای هوا نمی باشد.

    انواع کولر گاری :

    • کولر گازی یک تکه یا پنجره‌ای

    • کولر گازی ایستاده

    • کولر گازی دو تکه (اسپلیت)

    • کولر گازی سقفی یا کاستی

    • کولر گازی پرتابل (قابل حمل)

    • کولر گازی داکتی یا کانالی (در این نوع ممکن است گرمایش به صورت کویل آب گرم باشد)

    • کولر گازی چند شعبه یا مولتی وی (در ظرفیت‌های 38000 BTU به بالا در دو نوع تک فاز و سه فاز تولید می‌شود)

    اساس کار کولرهای گازی بر اساس سیکل تبرید است. اجرای سیکل تیرید: کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور هستند.
    سیکل سرمایش به این صورت است که ابتدا گاز توسط کمپرسور متراکم می شود. پس از عبور گاز از کندانسور وارد اواپراتور می شود و به مایع تبدیل می شود. سپس گاز تبخیر شده و گرمای مورد نیاز خود را از مولکول های هوا می گیرد. به این ترتیب موجب سرمایش هوای داخل ساختمان می شود.

    ظرفیت کولرهای گازی برحسب BTU/hr بیان می شود. هر BTU میزان گرمای لازم برای افزایش دمای یک پوند آب در فشار یک اتمسفر از 60 به 61 درجه فارنهایت است.

    کولر گازی پنجره ای

    کولر گازی پنجره ای مجموعه ای یک تکه می بباشد که یک کندانسور در انتهای آن رو به بیرون قرار دارد. هوا از طریق فن کندانسور دمیده می شود. و گرمای کندانسور را از بین می برد.
    نیمی از دستگاه در محیط داخل و نیمه دیگر در محیط بیرون و مجاورت هوای آزاد قرار می گیرد. بنابراین معمولا در محل پنجره ها نصب می شود و علت نامگزاری آن ها به عنوان کولر پنجره ای نیز همین است.
    این نوع از کولرهای گازی حالت گرمایش و همچنین ریموت کنترل ندارند. مصرف بالای برق و سر و صدای زیاد از دیگر معایب این کولرهاست.

    کولر گازی پرتابل

    کولرهای گازی پرتابل یا قابل حمل در ظرفیت های پایین تولید شده و حالت گرمایش نیز دارند. این مدل کولر گازی دارای ریموت کنترل بوده و برای فضاهای کوچک قابل استفاده است. تمام بخش های این کولر در یک مجموعه به صورت پکیج قرار گرفته اند.
    در حالت سرمایش، گرمای محیط از طریق لوله خرطومی موجود در پشت دستگاه به بیرون انتقال می یابد. در نتیجه باید این لوله خرطومی را به پنجره یا منفذی که هوا را بیرون انتقال دهد، وصل کنیم.
    حالت گرمایش این کولر با هیتر انجام می شود که چندان مقرون به صرفه نیست.

    کولر گازی دو تکه یا اسپیلت

    کولر گازی اسپیلت از دو بخش مجزای یونیت خارجی و یونیت داخلی ساخته می شود. این دو بخش توسط لوله های مسی یا آلومینیومی به هم مرتبط هستند. لوله باریکتر گاز سرد را وارد یونیت داخلی می کند. و لوله ضخیم تر گاز گرم را به یونیت خارجی می فرستد.
    این کولرها غالبا دارای قابلیت کنترل از راه دور هستند.
    کولرهای اسپیلت دارای دو مدل معمولی و اینورتر می باشند. مدل اینورتر کم مصرف تر بوده و حداکثر تا شصت درصد مصرف انرژی را کاهش می دهد.

    اسپیلت ایستاده

    کولرهای گازی ایستاده برخلاف کولرهای پرتابل دو تکه بوده و دارای دو یونیت داخلی و خارجی می باشند. یونیت داخلی در داخل ساختمان قرار گرفته و قابل حمل نیز نمی باشند. بخش خارجی نیز در فضای خارجی ساختمان قرار می گیرد.
    کولرهای گازی ایستاده دارای دو نوع تک فاز و سه فاز هستند. کولر های تک فاز نیز در دو مدل معمولی و اینورتر موجود می باشند.
    معمولا کولرهای ایستاده در ظرفیت های بالای 48000 BTU/hr تولید می شوند. بنابراین برای سالن های بزرگ مناسب می باشند. مصرف انرژی کولرهای ایستاده، پایین می باشد.

جستجوی پیشرفته