یخچال

اجزای یخچال

 

1) کمپرسور

2) کندانسور

3) اواپراتور و گاز و ترموستات

4) موتورفن

5) ترموفیوز

6) ترمودیسک

7) المنت : تایمر در یک بازه زمانی به المنت فرمان آب کردن برفک ها را میدهد .

 

*هریک از این‌ها جزو لاینفک وسایل سرماساز هستند که در صورت نبود هریک این فرایند امکانپذیر نمی‌باشد.

 

 

کمپرسور

کمپرسور یخچال همان موتور یخچال است که از دو بخش الکتری...

اجزای یخچال

 

1) کمپرسور

2) کندانسور

3) اواپراتور و گاز و ترموستات

4) موتورفن

5) ترموفیوز

6) ترمودیسک

7) المنت : تایمر در یک بازه زمانی به المنت فرمان آب کردن برفک ها را میدهد .

 

*هریک از این‌ها جزو لاینفک وسایل سرماساز هستند که در صورت نبود هریک این فرایند امکانپذیر نمی‌باشد.

 

 

کمپرسور

کمپرسور یخچال همان موتور یخچال است که از دو بخش الکتریکی و مکانیکی تشکیل شده است که هر دو قسمت درون محفظه‌ ای از فولاد قرار دارند .

 

قسمت الکتریکی کمپرسو یخچال : در قسمت الکتریکی در اغلب یخچال‌ های خانگی  یک الکتروموتور از نوع آسنکرون وجود دارد که وظیفهٔ به حرکت درآوردن قسمت مکانیکی را به عهده دارد. البته این اواخر کمپرسور یخچال ها تغییراتی داشته اند . همچنین قسمت الکتریکی آن اینورتری شده است .

قسمت مکانیکی کمپرسور یخچال : قسمت مکانیکی در کمپرسورهای یخچال از یک سیلندر تشکیل شده است که پیستون آن توسط هسته ی موتور الکتریکی به حرکت در می ‌آید . همچنین حرکت رفت و برگشتی پیستون باعث ایجاد حالت مکش و دمیدن می ‌شود ؛ البته در کمپرسورهای نوع خطی و نوع کمپرسور روتوری ( کمپرسور نوع اسکرال ) ، میل لنگ دیگر وجود ندارد.

مقدار مشخصی از روغن داخل پوسته وجود دارد که مخصوص روانکاری و خنک‌کردن قسمت الکتریکی و مکانیکی است .

 

 

اواپراتور

کمپرسور گاز را درون کانال های اواپراتور به گردش در می آورد که آن باعث می شود اواپراتور خنک شود و همین مورد باعث خنک شدن کل یخچال می گردد .

 

 

کندانسور

وظیفه کندانسور خنک کردن گاز خارج شده از کمپرسور می باشد که نتیجه آن پایین آمدن دمای کمپرسور می شود زیرا وقتی کمپرسور شروع به کار کردن می کند ، گرم می شود .

 

 

لوله مویی

باعث رسیدن گاز فریون به نقطه جوش می شود . این لوله اصلی ترین وظیفه را در چرخه تبرید دارد .

تبرید : فرایند جذب حرارت از یک سیال به سیال دیگر (هوا یا آب)

 

 

گاز مبرد

گاز آمونیاک (NH4) گازی بود که در یخچال های اولیه استفاده می شد . اما این گاز عوارض زیادی برای انسان داشت که همین باعث شد کم کم جای خود را به گاز فریون بدهد . در یخچال های کنونی معمولا از گاز فریون ۱۲ استفاده می شود که بی بو است که حتی اگر با رطوبت ترکیب شود ، باعث خوردگی فلزات نمی شود .

* این گاز قابل اشتعال نیست و در صورت نشتی هم باعث آتش سوزی نمی شود.

 

 

معایب گاز فریون :

1) تخریب لایه اوزون

2) حجم زیاد نسبت به آمونیاک (مقدار گاز بیشتری باید استفاده شود)

3) ایجاد اثر گلخانه ای

4) قیمت بالا

5) راندمان پایین

معایب گاز فریون باعث شد تا به گازی به نام R134 دست پیدا کنند که در بسیاری از یخچال ها مورد استفاده قرار می گیرد . در پیشرفت های بعدی ، گاز R600 روانه بازار شد که هم ارزان تر و هم راندمان بالایی داشت .

 

 

فریزر یا جا یخی

فریزر از کلمه انگلیسی Freeze  به معنی منجمد کننده گرفته شده است.

تنها تفاوت فریزر با یخچال این است که ترموستات آن برای دمای پایین تری تنظیم می شود که فرایند منجمد سازی انجام بگیرد.

در فریزر های پر قدرت از کولر و پنکه ها و باد بزن های مخصوص برای خنک کاری فریزر استفاده می شود .

 

 

نکات استفاده از یخچال

1) غذاهای داغ رادرونیخچال قرار ندهید زیرا یخچالگرمای محیط داخلی خود رامی گیرد  به بیرون انتقال می دهد که این مورد باعث افزایش فشار کار بر روی کمپرسور و افزایش کارکرد یخچال می شود .

2) همچنین درب یخچال را در طولانی مدت باز نگذارید که دمای داخل یخچال با دمای آشپزخانه  یا خانه یکی نشود .

 

 

 

 

گرد آوری شده توسط گروه فنی ایست بازار

بیشتر

یخچال