پخت و پز 

  • ظروف پخت و پز

    از چه ظروف پخت وپزی استفاده کنیم ؟

    بهترین ظروف پخت وپز

    بدون شک غذایی سالم است که در تهیه آن تمامی موارد را در نظر بگیریم، مطمئناً شما هم هر زمان که می‌خواهید برای عزیزانتان آشپزی کنید سلامت آن ها را اولویت خود قرار می‌دهید و از سالم ترین مواد غذایی برای پخت غذا استفاده می‌کنید. در کنار این ها شاید بد نباشد به جنس ظروفی که در آن غذا را طبخ می‌کنید هم دقت کنید، شاید در نگاه اول این مورد اهمیت زیادی نداشته باشد ولی اگر کمی تحقیق کنید متوجه اثرات ظروف پخت و پز خواهید شد. این ظروف علاوه بر تاثیری که در طعم غذای شما خواهد گذاشت در کیفیت آن هم موثر است و در صورتی که از ظروف بی کیفیتی استفاده شود باعث ایجاد خطرات جبران‌ناپذیری برای سلامتی شما و اعضای خانواده تان می شود و منجر به بروز برخی از بیماری ها می‌گردد.

    در اینجا برخی از ظروف پخت و پز را برای شما معرفی می کنیم .

    ظروف پخت وپز گرانیت :

     ظروف گرانیت

    ظروف گرانیت جنسی بین سرامیک و تفلون داشته و در نتیجه ویژگی‌های مثبت هر دو جنس را با هم دارا هستند. ظروف گرانیتی مانند ظروف تفلون نچسب بوده و مانند ظروف سرامیکی از مقاومت بالایی در مقابل حرارت برخوردار هستند. همین امر باعث شده تا افراد زیادی مایل به تجهیز خانه وآشپزخانه خود با این ظروف باشند  خود.

    قابلمه‌های گرانیتی دارای یک روکش نچسب هستند و در تهیه آن‌ها از یک هسته آلومینیومی و روکش شیشه‌ای استفاده می‌شود. از جمله مزایای مهم روکش گرانیتی، عدم وجود مواد مضر و سمی یا شیمیایی است. در نتیجه دیگر نگران سلامت غذایی که در این ظروف تهیه می‌شود، نخواهیم بود. به همین دلیل شاید بتوان گفت که قابلمه‌های گرانیتی جزو سالم‌ترین ظروف پخت غذا هستند. یکی از اساسی‌ترین مزایای ظروف گرانیتی این است که حرارت را به صورت یکپارچه پخش کرده و در نتیجه احتمال سوختن غذا در آن‌ها به شدت کاهش می‌یابد.

    .

    مزایای ظروف پخت وپز گرانیت :

    قابلمه‌های گرانیتی قیمت بالاتری نسبت به انواع جنس‌های دیگر دارند و علت آن هم کیفیت بالای این محصولات است.

    پوشش گرانیتی داخل این قابلمه‌ها ماندگاری و عمر بالاتری نسبت به جنس سرامیکی دار

    بدون بروز هیچگونه مشکلی می‌توانید از آن‌ها داخل فر و برای پختن غذا استفاده کنید

    قابلمه‌های گرانیتی هرگز دچار زنگ‌زدگی نمی‌شوند

    عطر و طعم غذا در قابلمه‌های گرانیتی تغییر نمی‌کند،

    به علت تیره بودن گرانیت، جذب گرما سریعتر صورت گرفته و در نتیجه زمان پخت کاهش پیدا می‌کند،

    در تهیه قابلمه‌های گرانیتی برخلاف سایر جنس‌ها، از رنگ و مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود،

    پوشش استفاده شده در این قابلمه‌ها سنگی است و به همین دلیل توزیع حرارات در آن‌ها به صورت یکپارچه انجام شده و غذا به صورت یکنواخت می‌پزد،

    در مقایسه با سایر ظروف، قابلمه‌های گرانیتی عمر بالایی دارند و اگر از آن‌ها به خوبی مراقبت کنید حتی ممکن تا ۱۰ سال جزو تجهیزات خانه و آشپزخانه شما باشند،

    به دلیل وجود لایه نچسب داخل قابلمه‌های گرانیتی، حتی بدون روغن هم می‌توانید غذا آماده کنید،

    روکش گرانیتی فاقد هرگونه ماده شیمیایی مضر است،

    به دلیل وجود پوشش سنگی، غذا دیرتر از انواع دیگر جنس‌های قابلمه می‌سوزد،

    روکش گرانیتی به دلیل خاصیت غیر متخلخل، در زمان پخت واکنش شیمیایی نمی‌دهد،

    به دلیل استفاده از مواد پوشاننده خاص، سطح این قابلمه‌ها صاف و صیقلی است و بنابراین براحتی می‌تواند آن‌ها را تمیز کرد

     

    ظروف پخت و پز چدن :

     ظروف چدن

    ظروف چدنی فاقد مواد سمی بوده، دوام و طول عمر زیادی دارند. و به همین دلیل در بین مصرف‌کنندگان بسیار محبوب‌اند. از نکات مثبت این ظروف می توان به قابلیتشان در گرم شدن یکنواخت و حفظ دما تا مدت زمان بیشتر اشاره کرد که بدلیل ساخته شدن این ظروف از آلیاژ آهن – کربن است، و برای افرادی که کم خونی دارند، انتخاب مناسبی است علاوه بر این مورد بدلیل مقاومت بالایی که دارند به راحتی لب پر نمی شوند و رنگشان نیز به این راحتی از بین نمی رود

    این ظروف برای پخت تعداد زیادی از مواد غذایی، به‌خصوص گوشت (که بافت سختی دارد)، بسیار مناسب‌اند

    از این ظروف می توانید در فر نیز استفاده کنید. سنگین بودن ظروف چدنی از معایب این ظروف پخت به حساب می آید. بهتر است در حین پخت غذا از حرارت کم یا متوسط استفاده شود. پخت خورشت در ظروف چدنی باعث حفظ طعم و ویتامین های موجود در موادغذایی می شود

    ظروف پخت چدنی برای تهیه انواع خورشت های ایرانی، سوپ های لذیذ و شله زرد، فرنی و شیربرنج و همچنین گریل کردن بسیار مناسب است

    توجه کنید بدلیل حفظ حرارت توسط این ظروف، می توانید مدت زیادتری مواد غذایی را با شعله خاموش گرم نگهدارید.

    برای شست‌وشوی چدن از ابر استفاده کنید چراکه سیم ظرفشویی باعث خراشیدگی و آسیب آن می‌شود. بعد از اتمام پخت، ماده غذایی را از درون ظروف چدنی خارج کنید تا اکسید نشود. در ضمن در ظروف چدنی فاقد روکش، نباید مواد اسیدی مثل آبلیمو یا سس گوجه‌فرنگی ریخت.

    مزایای ظروف پخت وپز چدنی :

    عمر طولانی

    مفید برای بیماران کم خونی دارند

    سرعت بالا در انتقال گرما

    مناسب رای پخت وپز مواد غذایی به ویژه گوشت

    معایب ظروف یخت وپز چدنی:

    قیمت بالا

    خطرناک برای مبتلایان به بیماری هموکروماتوز (ازدیاد آهن در خون)

     

    ظروف پخت و پز چدن :

    بعد از چدن، تفلون‌های استاندارد مناسب‌ترین ظروف برای پخت غذا تشخیص داده شده‌اند. در مورد ظرف تفلونی می‌توان گفت اگر چه پوشش ظروف تفلونی با خراشیدن یا ساییدن کنده می‌شود اما سازمان غذا و دارو تأیید کرده که این ذرات بدون تغییر از بدن عبور می‌کند و دفع می‌شود و خطری برای سلامت ندارد. گفته می‌شود که ظروف نچسب تنها وقتی مضر می‌شوند که تا دمای بالاتر از ۳۵۰ درجه سانتیگراد حرارت داده شوند. این هنگامی رخ می‌دهد که یک ماهیتابه‌ خالی روی شعله گذاشته شده است. در این حالت لایه‌ نچسب دودی آزاد می‌کند که سمی و آزاردهنده است؛ البته از دودی که روغن‌های معمولی روی حرارت ایجاد می‌کنند، کمتر سمی است

    در تعریف این ظروف باید بگوییم که این ظروف طوری طراحی شده‌اند که مانع از چسبیدن غذا به سطح ظرف شده و همچنین مانع از مصرف بیش از حد روغن نیز مي‌شود. ظروف تفلون داری سطح تیره بوده و نسبت به سطوح براق و یا رنگ روشن گرمای بیشتری را جذب می‌كنند و ممكن است موجب سوختن غذا شوند. در حقیقت تفلون در مقایسه با پوشش‌های نچسب دیگر، از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار است و اداره نظارت بر غذا و داروی آمریكا تفلون را به عنوان پوشش مجاز در ظروف پخت غذا مورد تایید قرار داده است.

    اما با این وجود، گاهی برخی از كارشناسان نسبت به استفاده از این ظروف هشدار مي‌دهند. كارشناسان مي‌گویند: در تهیه ظروف تفلون از كادمیوم استفاده می‌شود كه از فلزات سنگین است. این ماده به مرور وارد غذا مي‌شود و باعث بروزسرطان، كوتاهی قد و ضایعات پوستی می‌شود. علاوه بر این، كادمیوم در سنتز هموگلوبین دخالت مي‌كند و منجر به كم خونی می‌شود .

    در مقابل این نظر، تولیدگان ظروف تفلون مي‌گویند: كادمیوم قبلا برای تولید رنگ قرمز به كار مي‌رفت. این رنگ در قسمت خارجی ظروف استفاده می‌شود و به همین دلیل كادمیوم نمي‌تواند وارد غذا شود، اما به هرحال در تولید ظروف جدید استفاده ازاین فلز ممنوع شده است و هیچ نگرانی از این جهت وجود ندارد.

    برای شست‌وشوی این ظروف حتما از ابر استفاده كنید. بهتر است از پودرهای شوینده استفاده نكنید و به استفاده از مایع ظرف شویی بسنده كنید. این را هم در نظر داشته باشید که قاشق فلزی را به ته ظرف تفلونی نكشید و برای این كار از قاشق‌هاي تفلون یا چوبی  استفاده كنید

    ظروف پخت و پز استیل :

    ظروف استیل

    قابلمه های استیل که معمولا از استیل ۱۸,۱۰ تهیه می شوند بدلیل استفاده از آلیاژ آهن که رسانای بسیار خوب حرارت است به سرعت گرم می شود، این امر روند تهیه غذا را کمی سرعت می بخشد. تهیه خورشت های ایرانی، آش و سوپ ، شله زرد شیربرنج و فرنی در این ظروف امکان پذیر است.

    اگر کمی حوصله به خرج دهید امکان پخت برنج با ته دیگ نیز در این ظروف وجود دارد. نکته مهم در حین استفاده از این ظروف پخت تنظیم دقیق درجه حرارت است اگر کمی حوصله کنید و درجه حرارت را کم نگهدارید غذای شما در انتهای کار بسیار لذیذ خواهد بود.

    اگر غذاي شما ته گرفت و قابلمه تغيير رنگ داد با کمي سرکه مي توانيد آن را مثل روز اولش تميز کنيد. در مجموع قابلمه هاي راحت و مناسبي هستند که بهتر است هر خانمي در آشپزخانه اش حتماً از آنها داشته باشد

    استفاده از ظروف پخت استیل راحت است و در زمره ظروف سالم بشمار می روند که هیچ گونه مواد سمی را به مواد غذایی منتقل نمی کند.

    مزایای ظروف پخت وپز استیل :

    مقاوم در برابر خوردگی وزنگ زدگی

    پخش یکسان گرما در ظرف

    شست وشوی آسان

    قیمت مناسب

    معایب  ظروف پخت وپز استیل :

    نامناسب برای حرارت های بسیار بالا

    ناسازکار با پخت غذاهای اسیدی

    احتمال ازاد سازی نیکل وکرم در غذا

    نامناسب برای افرادی که به نیکل آلرژی دارند

    ظروف پخت و پز  مسی :

    ظروف مسی

    ظروف پخت وپز مسی از 90 درصد  مس و10 درصد آلیاژمس تهیه می شود .این ظروف به خوبی حرارت را به غذا منتقل می کنند .با این نوع ظروف گرما در تمام سطح مواد غذایی به خوبی منتقل می شود ،در نهایت پخت با کیفیتی با ظرف مسی خواهید داشت .در پخت وپز با ظروف مسی  

    مس تا حدودی وارد غذا می شود در آینده مس اضافه بدن در کبد جمع می شود. مس یکی از فلزات مهم و مورد نیاز بدن است تا جایی که منجر به خونسازی و سلامتی رگ‌های خونی و قلب می‌شود. به همین دلیل گفته می‌شود باید روزانه ۱,۵ میلی‌گرم مس از طریق غذا وارد بدن شود. با همه اینها اما اگر مسی که وارد بدن می‌شود بیشتر از اندازه لازم باشد، یا ترکیبات ثانویه‌ای تحت تاثیر حرارت در واکنش به مس به وجود آمده باشد، ممکن است باعث ایجاد مسمومیت حاد یا مزمن شود .بنابر این  برای جلوگیری از فعل و انفعالات شیمیایی مس و تركيب آن با مواد غذایی، داخل ظرف‌های مسی را با لایه‌ای از قلع یا فولاد ضدزنگ می‌پوشانند. یكی از بزرگ‌ترین مشكلات این ظروف این است كه به رطوبت موجود در هوا واكنش داده و یك لایه سمی روی سطح ظرف تشكیل می شود.

     برای افزایش ایمنی این ظروف سطح آنها را با قلع، نقره و یا فولاد آبكاری می‌كنند.

    مس رسانای بسیار خوب حرارت است لذا باید از حرارت کم در حین پخت استفاده کنید. بهتر است از اضافه کردن مواد غذایی ترش و رب گوجه فرنگی در ابتدای پخت به مواد غذایی درون ظروف پخت مسی جلوگیری کنید و آنها را در انتهای مرحله پخت به غذا اضافه کنید. برنج در ظروف مسی با ته دیگ خوب تهیه می شود، سوپ و آش نیز در این ظروف لذیذ می شوند. از نکات دیگر آشپزی با ظروف مسی اضافه کردن نمک به آب در حال جوش در این ظروف است.

    برای تمیز کردن ظروف مسی از قرار دادن آنها درون ماشین ظرفشویی جدا خودداری کنید و با مواد شوینده و سفید کننده قوی آنها را نشویید زیرا به بدنه ظروف صدمه می زند. برای از بین بردن لکه های درون ظروف مسی با پوشش درونی می توانید از سرکه و نمک یا آبلیمو و نمک که برای زمان کوتاهی بر روی لکه می گذارید و سپس با ابر و مایع ظرفشویی می شویید استفاده کنید

    مزایای استفاده ظرف مسی :

    سرعت بالای انتقال گرما

     ظاهر زیبا

    معایب استفاده از ظروف مسی :

    آزاد سازی مس در غذا

    احتمال تجمع مس در کبد در صورت استفاده بسیار

    خطرناک برای کسانی که به نیکل حساسیت دارند .

    ظروف پخت و پز  المنیوم :

    ظروف روی

    آلومینیوم فلز سبکی است که گرما را به سرعت منتقل میکند.ظرف آلومینیم یا رویی از نظر قیمت ارزانترین قیمت ظروف پخت وپز در بازار هست. 

    فرایند شستو شو در این ظروف اسان است .رسوبات آلومینیم در هنگام پخت وپز وارد غذا می شوند ،اماد در طعم غذا تاٍثیری محسوسی احساس نمی شود.

    از لحاظ بهداشت وسلامت ظروف الومینیوم یا رویی احتمال ابتلا یا تشدید آلزایمر را دارد .

     

    ظرف‌های آلومینیومی

    ظروف آلومینیومی (و همچنین آنهایی که به اسم ظروف رویی در بازار به فروش می‌رسند) با قیمت پایین در بازار عرضه می‌شوند و کاربردهای وسیعی در پخت‌وپز دارند. متاسفانه در روند پخت در این ظرف‌ها، احتمال اینکه ترکیب‌های سمی آلومینیوم وارد غذا یا آب شود، بسیار بالاست، پس اگر برای سلامت خود ارزش قائل هستید، ظروف آلومینیومی یا چدن‌های حاوی آلومینیوم تهیه نکنید. آلومینیوم ماده‌ای است حاوی میزان زیادی سم و احتمال دارد استفاده بیش از حد از آن باعث ابتلای افراد به آلزایمر شود .

    ظروف آلومینیوم آنادایزشده

    طی فرایند آنادایز، آلومینیوم توسط محلولی اسیدی تغییر رفتار می‌دهد و برای استفاده در پخت‌وپز مناسب‌تر می‌شود. آنادایز مقاومت فلز را دربرابر خوردگی زیاد می‌کند و ظاهر زیباتری به آن می‌دهد. شست‌وشوی ظروف آنادایزشده آسان‌تر است و جالب است بدانید در این حالت میزان آلومینیوم رهاشده در غذا در مقایسه با ظروف آلومینیومی معمولی بسیار ناچیز خواهد بود؛ بنابراین آلومینیوم آنادایزشده گزینه‌ای مطمئن‌تر از انواع ظروف آلومینیومی معمولی است .

    مزایای ظروف آلومینیوم:

    سرعت بالای انتقال گرما

    شست وشوی آسان

    قیمت ارزان

    معایب استفاده از ظروف آلومینیوم:

    ورود آلومینیوم به غذا (آلومینیوم سمی است)

    احتمال تشدید بیمارهای همچون سراطان ،مشکلات عصبی والزایمر .

    ظروف پخت و پز سرامیک  :

    ظروف سرامیک

    به‌اعتقاد بسیاری، وسایل آشپزی سرامیکی از سالم ترین ظروف برای پخت و پز هستند و در مقایسه با سایر مواد، همچون تفلون، در دماهای بیشتر بی‌ضررترند. ظروف پخت‌وپز سرامیکی از سرامیک خالص ساخته نشده‌اند. درواقع این ظروف از فلز ساخته شده‌اند و درنهایت با ماده‌ای سیلیکونی که پایه سرامیکی دارد، پوشانده می‌شوند

     

    مدت زمان زیادی نمی گذرد که ظروف با روکش سرامیکی به لیست ظروف پخت و پز نچسب اضافه شده اند. این نوع ظروف بدنه ای از جنس فلز دارند و روی سطح آن ها لایه ای از سرامیک به عنوان روکش به کار رفته است. قطعه ی فلزی ظرف معمولا از جنس آلومینیم می باشد چرا که می تواند به خوبی گرما را انتقال دهد. البته ظروف چدن با روکش سرامیک نیز رایج می باشند. یکی از مزایای این گونه ظروف با روکش سرامیک این است که سطح نچسب آن ها بر خلاف تفلون عاری از مواد سمی می باشد. این سطح سرامیکی همچنین از نفوذ عناصر فلزی موجود در بدنه ظرف به داخل غذا جلوگیری می نماید.

    سرامیک در واقع نوعی ورنی است. این روکش نچسب دقیقا مثل تفلون است با این تفاوت که حاوی ترکیب مضر موجود در تفلون نیست. روکش‌های سرامیکی در مقابل فرسایش و خوردگی، خراشیدگی و ساییدگی تا حدی مقاوم هستند اما وقتی آسیب دیدند، چون جنس زیرین آنها آلومینیوم است، احتمال آلوده و مسموم‌شدن مواد غذایی پخته‌شده درون آنها بالاست و باید کنار گذاشته شوند. قیمت ظروف سرامیکی بالاتر از سایر ظروف پخت است به همین دلیل باید در نگهداری آنها دقت فراوان داشت تا آسیب نبینند. البته طول عمر روکش سرامیکی به نحوه استفاده از ظرف، میزان استفاده و نحوه شست‌وشوی آن هم بستگی دارد

    مزایا  ظروف پخت وپز سرامیکی :

    از ظروف کم ضرر در حرارت بالا

    معایب ظروف پخت وپز سرامیک :

    لزوم شستشو با دست

    نا مناسب برای شست و شو با  ماشین ظرف شوئی

    قیمت بالا

  • مایکروفر

    مایکروفر ها یر اساس محل قرار گیری

    مایکروفر های رومیزی پر فروش ترین مدل های بازار هستند که قیمتشون نسبت به مدل های دیگر ارزان تر است و نصب و استفاده ازش راحت تر است، فقط کافیه یه جا روی کابینت پیدا کنید و بزنید به برق.

    بزرگترین مشکل مایکروفرها تامین مکان مورد نیازشون است چون باید حدود 10 تا 20 سانتی در دو طرف خالی باشد.اگه جای کافی ندارید باید یه میز برای مایکروفر بزارید یا برید سراغ میکروفر کوچک تر.

    مدل بعدی مایکروفر های بالا اجاق هستند که به جای هود آشپرخانه نصب میشوند و برای آشپرخانه کوچک مناسب هستند، این مدل ها دارای سیستم تهویه و روشنایی هستند اما انتظار نداشته باشید مثل هود آشپرخانه براتون کار کنند.برای نصب این مدل ها حتما باید از یک متخصص کمک بگیرید و خدتون نمیتوانید مثل مایکروفر رومیزی نصب کنید.

    مدل بعدی مایکروفر های توکار هستند، کلا مایکروفر های تو کار جزو لوازم لوکس به حساب می آید و قیمت بالاتری را هم دارند.مدل های کشویی جزوه مایکروفر های توکار به حساب می آیند که به تازگی وارد بازار شده اند و زیبایی خیره کننده ای دارند و از همه بهتر این که در فضای آشپرخانه صرفه جویی میکنند.

    مایکروفر کشویی

    مایکروفر ها بر اساس کار کرد به سه دسته: تک کاره، گریل و چند کاره تقسیم میشوند.

    مایکروفر های تک کاره

    مزایا:

    •  ارزان هستند
    • برای گرم کردن و یخ زدایی استفاده میشوند
    • جای بسیار کمی میگیرند 
    • تنوع شون توی بازار خیلی زیاد هستش

    معایب:

    •  کاربردهای محدودی دارند 
    • فضای داخلی محدودی هم دارند در اکثر برند ها

    این مدل ها اغلب برای کاربرد های پایه مثل یخ زدایی و گرم کردن به کار میروند.

    مایکروفر های گریل

    مزایا:

    • در کنار گرم کردن و یخ زدایی میتواند غذا را طلایی و برشته کنند
    • کم حجم و معمولا به بزرگی مایکروفرهای تک کاره
    • قیمت کمتر نسبت به مدل های چندکاره

    معایب:

    • نبود قابلیت کانوکشن، کانوکشن کمک میکند تا پخت و پز مانند فر انجام شود.
    • معمولا از مایکروفر تک کاره گران تر است.

    این مدل ها همان تک کاره هستند که قابلیت گریل به آن ها اضافه شده است. توسط المنت تهیه شده شما میتوانید در حال پخت سطح رویی را تماشا کنید.

    مابکروفر چند کاره

    برخی این مدل ها قابلیت بخار پز داند و این موارد کارایی دستگاه را افزایش داده است، اگر شرایط زیذ=ر را دارید به سراغ مدل های چند کاره بروید

    • ترجیح میدهید غذاهایی سالم شامل سبزیجات و ماهی مصرف کنید
    • میخواهید مواد غذایی را بخارپز کرده و زمان پخت و پز را کاهش دهید
    • مایکروفر ساده براتون کوچک است.

    فضای مورد نیاز مایکروفر

    در خرید مایکروفر تنها در نظر گرفتن ابعاد مایکروفر کافی نیست، همه ی مدل های مایکروفر برای گردش و کار کرد بهتر به فضای اضافه نیاز دارند برای همین ابعاد جایی که میخوایید بزارید را اندازه بگیرید تا  دستگاهی با ابعاد مناسب تهیه کنید.

    معمولا طول دستگاه برای مشتریان مشکلی ایجاد نمیکند و مهم عرض دستگاه است که باید از هر دو سمت مایکروفر فاصله 10 تا 20 سانتی متر حفظ شود تا دستگاه کار کرد مناسبی را داشته باشد.

    ظرفیت مایکروفر

    این مشخصه در مایکروفر از 17 لیتر تا بیش از 40 لیتر متغیر است.برای خانواده های بزرگ باید حداقل 27 لیتری را تهیه کرد. 

    توان مایکروفر

    توانی که برای مایکروفر اعلام میشود به معنای قدرت دستگاه هست و هر چه این توان بیشتر باشد غذا زود تر آماده میشود.توان اکثر مدل های موجود در بازار بین 600 تا 1200 وات متغیر است.

    طبقه بندی قابلیت گرم کردن غذا در مایکروفر

    این دسته ها که A تا E تقسیم شده اند در واقع همان کلاس بندی توان مایکروفر هستش. دستگاه های کلاس A کمترین قدرت را داشته و مدت زمان بیشتری را برای گرم کردن نیاز داشته و مدل های کلاس E با بیشترین قدرت، غذا را در مدت زمان کمتری آماده میکنند.

     

     

  • اون توستر

    آون توستر یکی از پرکابردترین و سایل آشپزخانه است، که شما میتوانید به کمک آن نان برشته و تست کنید، غذا هاتون را گرم کنید، این دستگاه یک وسیله ای برای بعضی از افرادی که خسته و گرسنه به خانه برمیگردند عالی است.شما میتوانید با کمک آون توستر تمام غذا ها را گرم کنید، دوباره پخت،تست و برشته کنید و حتی برخی مواد را یخ زدایی کنید.اگر شما جزو افرادی هستید که مهمونی زیاد میگیرید به این نکته رسیدیت که فر به تنهایی کافی نیست و باید یه کمکی داشته باشید که زمان زیادی را صرف پخت و پز نکنید. 

    اون توستر با دو المنت در بالا و پایین ساخته شده اند و همین ساختار باعث شده که آون توستر غذا ها را ترد کند.

    آون توستر یک جایگزین مناسب برای فر میباشد، افرادی که برای فر جا ندارند و یا به هر دلیل فضای مناسبی را برای فر ندارند آون توستر یه وسیله ی کاربردی هستش.

    اگر شما فردی هستید که شیرینی زیاد میپزید، فر شما قابلیت پخت این شیرینی ها را با هم ندارد و شما میتوانید از آون توستر به عنوان کمکی استفاده کنید.

    اگر شما بخواهید فر را روشن کنید تا فر غذا را براتون گرم کند یا اگر بخواهید نان را برشته کنید زمان زیادی را میبرد و عذاب آور است.

  • ساندویچ ساز

    دستگاه ساندویچ ساز چیست؟

    ساندویچ ساز یک ابزار قدرتمند کوچک است که به شما اجازه میدهد خیلی راحت و سریع اتواع ساندویچ را درست کنید. مزیت ساندویچ ساز این است که غذا به سرعت آماده میشود. و اگر در طول شبانه روز گرسنه شدید میتوانید به راحتی یک ساندویچ درست کنید و میل کنید.

    ساندویچ ساز ها دارای خانه هایی هستند برای مثال

    پنینی پرس

    وظیفه اصلی پرس پنی، تهیه ساندویچ کبابی است اما میتوانید از آن به عنوان توستر نیز استفاده کنید. این دستگاه دارای دو بشقاب از طرف بالا و پایین است و هنگام بستن غذا گرم میشود. برای تهیه کباب، همبرگر،پنکیک میتوانید از یک پنینی پرس استفاده کنید.

    پنینی پرس

    ساندویچ ساز مثلثی

    کار کردن با این مدل بسیار ساده است که تقریبا در هر خانه ای یافت میشود. در داخل هر صفحه چهار مربع قرار دارد که با گرم کردن ساندویچ را به دو قسمت مثلثی تبدیل میکند، و معمولا این ساندویچ ها با نون تست تهیه میشود که به آن اسنک میگویند.

    فواید استفاده از ساندویچ ساز چیست؟

    صرفه جویی در مصرف انرژی

    میزان مصرف این دستگاه معمولا بین 700 تا 750 وات است. هر چه ساندویچ کمتری در دستگاه ساندویچ قرار دهید، ساندویچ ساز انرژی کمتری را مصرف میکند. بعضی از این مدل ها بسیار قدرتمند هستند و ساندویچ را سریع تهیه میکنند.

    میتوانیم هم زمان چند ساندویچ را در ساندویچ ساز تهیه کنیم و در زمان صرفه جویی کنیم.

    نوع ساندویچ ساز

    ساندویچ سازها مدل های مختلفی دارد انتخابش به سلیقه شما بستگی داره رایج ترین مدل از این دستگاه که معمولاً در هر خانه ای پیدا میشه که دارای صفحه های مربع شکل است که روی هم قرار گرفتند و نان تست را حاضر می کنند و برخی دیگر از مدلها ساندویچ ساز قابلیت گریل دارد. نوع دیگر دستگاه ساندویچ ساز وجود دارد که بیشتر برای صبحانه استفاده می‌شود و آن دستگاه وافل خانگی است،این دستگاه معمولاً دارای دو صفحه از جنس چدن و آلومینیوم است و به صورت پنجره است. نوع دیگر نیز وجود دارد که سازنده پیتزا یا پیتزا ساز است و زیر مجموعه از این دستگاه است.

    ساندویچ ساز های موجود در بازار می تواند دو یا چهار خانه باشند شما با توجه به تعداد اعضای خانواده دستگاه مورد نظر را خریداری کنید،اگر شما خانواده ۴ نفر هستید نباید از دستگاه های دو خانه استفاده کنیم زیرا زمان پخت و پز افزایش پیدا کرده و مصرف برق نیز دو برابر میشود.

    به طور کلی بهتر است همیشه ظروف آشپزخانه نچسب باشد زیرا تمیز کردن آنها بسیار سریع تر و راحت تر است.ساندویچ ساز ها معمولاً از صفحات نچسب استفاده شده است که کار شما را راحت می کند شما می توانید صفات را از دستگاه بیرون بیاورید و به راحتی بشویید و اگر دوست داشتید تعویض کنید و صفحه مورد نظر را در دستگاه قرار دهید.

    ساندویچ ساز ها معمولا از قابلیت تنظیم دما را ندارد و فقط با یک چراغ قرمز یا سبزتهیه شده است،که چراغ سبز نشان دهنده این است که ساندویچ شما حاضر است.شما نمی توانید ساندویچ را گرم یا گیریل کنید چون تنظیم دمای وجود ندارد و دمای مورد نظر ساندویچ ساز ها دمای پخت است.

    گرد آوری شده توسط گروه فنی ایست بازار

  • سرخ کن

    سرخ کردن غذا در تابه معمولا سخت است،مشکلاتی مانند:

    • پاشیدن روغن روی اجاق و اطراف آن
    • سوختگی دست و صورت
    • چرب و کثیف شدن لباس و گاز مون

    روبه رو هستیم. که در سرخ کن با هیچکدام از این مشکلات روبه رو نیستیم.

    سرخ کن انواع متفاوتی دارد که ما بررسی آنها میپردازیم.

    سرخ کن برقی

    سرخ کن برقی که رایج ترین نوع سرخ کن است. این سرخ کن ایمن تر از سرخ کن های گازی هستش، و روغن دبرتر در آن داغ میشود. اگر شما حجم غذای بالایی را بخواهید سرخ کن برقی انجام دهید امکان ندارد چون بیشتر سرخ کن های برقی معمولا در اندازه های کوچک و خانگی هستند و برای سرخ کردن غذا هایی مثل مرغ و بوقلمون به مشکل برخورد میکنید.

    • سرخ کن برقی از گازی ایمن تر هستش
    • سرخ کن برقی برای آپارتمان ها و فضای بسته مناسب است
    • معمولا برای غذا های کوچک مثل میگو،سیب زمینی خلال و سبزیجات طراحی شده است.

    سرخ کن گازی

    این نوع سرخ کن معمولا در رستوران ها مورد استفاده قرار میگیرد و غذا ها را ترد و خوشمزه میکند. البته ین سرخ کن برای فضا های بیرون طراحی شده است. این نوع سرخ کن جای بیشتری نسبت به سرخ کن برقی دارند.

    • غذا ها را تردتر و خوشمزه سرخ میکند
    • روغن سریع تر نسبت به سرخ کن برقی داغ میشود
    • میتوانید با کپسول گاز این مدل سرخ کن را خارج از منزلم استفاده کنید 
    • ایمنی پایین تری نسبت به مدل برقی دارد
    • حتما در فضا های باز استفاده شود

    ایرفرایرها یا هواپز

    ایرفرایرها یا همان هواپز در اصل سرخ کن نیست و غذا در روغن فراوان سرخ نمیشود، با این حال در دسته سرخ کن قرار دارد. هواپز از فناوری خاصی استفاده میکنند که غذا در آن به صورت یکسان گرما میبیند و غذا کاملا ترد میشود. غذا سرخ شده به این روش خیلی خوشمزه و سالم است. ولی کاملا مزه اش با غذایی که توسط سرخ کن، سرخ شده متفاوت است. هواپز ایمنی بیشتری نسبت به سرخ کن دارد و تمیز کردنش راحت تر است. بسیاری از افراد غذا های سرخ شده در روغن براشون ضرر داره و شما میتوانید از این دستگاه استفاده کنید.هوا پز نسبت به سرخ کن گران تر است ولی حجم کمترین از روغن را استفاده میکند و روغنی که در سرخ کن میریزید در هواپز به مدت بیشتری استفاده کنید.

    • سالم تر از سرخ کن های دیگر است
    • تمیز کردنش راحت تر است چون روغن کمتری مصرف میکند
    • گران تر از سایر سرخ کن هاست

    مقایسه سه نوع سرخ کن 

                 سرخ کن برقیسرخ کن گازی

    هواپز

    ایمنیایمنی متوسطی داردایمنی آن از دو نوع دیگر کمتر استایمنی آن از دو نوع دیگر بیشتر است
    محل استفادهمناسب برای فضای بسته و آپارتمانمناسب برای فضاهای بازمناسب برای فضای بسته و آپارتمان
    قیمتارزان تر از هواپزارزان تر از هواپزگران تر از نوع برقی و گازی
    تمیز کاریمعمولا سخت اما بستگی به مدل داردمعمولا سخت اما بستگی به مدل داردآسان است
    بازدهیروغن دیر داغ میشودروغن سریع داغ میشودنیازی به داغ شدن روغن ندارد
    نتیجه کارخوشمزه و تردخوشمزه تر و تردتر از نوع برقیسالم و ترد با مغز آبدار
  • پلوپز

    برای افرادی که کارمند هساند و زمان کافی برای پخت و پز ندارند استفاده از وسایل برقی اهمیت بالایی دارد. برنج معمولا همیشه در سفره ما ایرانی ها وجود دارد . در خرید هر وسیله اول باید نیاز خود و خلنولده را بسنجیم.

    پلوپز چیست؟

    پلوپز یک وسیله آشپزخانه جمع و جور است که برای پخت برنج استفاده میشود و خیلی به نظارت ندارد. پلوپز متشکل از یکی پوشش داخلی نجسب، کنترل ترموستات و عنصر گرمایششی است که استفاده از این دستگاه را بسیار راحت کرده است.

    اندازه:

    اولین مورد قبل از خرید پلوپز این است که چه ظرفیتی را میخواهید تهیه کنید. برای گرفتن اندازه ظرفیت به شیوه سنتی از فنجان استفاده میکنند و معمولا برای مشخص کردن ظرفیت پلوپز هم از این واحد استفاده میشود. البته از واحد لیترم استفاده میکنند که برای مثال هر 1.8 لیتر حدود 10 فنجان هستش. گنجایش بیشتر پلوپز ها به طور متوسط بین 3 تا 10 فنجان است.البته اگر نیاز بیشتری هم داشته باشید میتوانید پیدا کنید در بازار.

    پلوپز هایی که ظرفیت شان سه فنجان است برای سه نفر مناسب است. اگر خانواده تان بیشتر از سه نفر است و اهل مهمانی گرفتند هساید باید پلوپز 10 فنجانه بردارید که حدودا 10 نفره هستش.

    نوع پلوپز

    در حال حاضر انواع پلوپز در بازار وجود دارد. این برند از یک پلوپز ساده شروع میشود و به دستگاهی با قابلیت پخت بسیاری از غذا میرسند، شما باید بدانید که پلوپز ساده نیاز دارید یا دستگاهی که قابلیت پخت چند نوع غذا را داشته باشد مثل پخت سبزیحات، گوشت، یا ماهی. یکی از مزایای دستگاه چند کاره این است که نباید برای هر کاری یه دستگاه تهیه کنید.

    قابلیت شستو شو

    ظرف داخل پلوپز باید قابلیت جدا شدن داشته باشد که به راحتی در ماشین ظرف شویی یا با دست بشویید.

     

     

  • زود پز

    نکته اول درباره خرید زودپز ایمنی آن است که اهمیت بالایی دارد.

    • ایمنی زودپز

    به دلیل بروز خطرات ناشی از انفجار، زودپزی را تهیه کنید تمام دستور العمل های دقیق ایمنی را رعایت کرده باشد از جمله سوپاپ ایمنی است و دقت کنید که دارای نشان استاندارد باشد.

    سوپاپ ایمنی

    • جنس بدنه

    زودپزی را انتخاب کنید که از آلیاز سنگین باشد و ترجیحا فولاد زد زنگ( اکثر زود پز ها از این جنس تشکیل شده) که مواد به آن نچسبد و در طول فرایند پخت عطر و طعم را حفظ کند.

    زود پز برقی یا غیر برقی

    زودپز های سنتی اغلب به صورت غیر برقی بوده اند اما امروزه زودپز های برقی هم به بازار آمدند که معمولا چند کاره هستند. 

    • ظرفیت زودپز

    اندازه مناسب برای شما به تعداد نفراتی که برای شان غذا درست میکنید بستگی دارد. مقدارگنجایشی که برای زودپز اعلام میشود برابر با ظرفیت کل آن هست ولی شما میتوانید برای پختن غذا از نصف یا نهایتا دو سوم ظرفیت آن استفاده کنید. هرگز بیشتر از دو سوم ظرفیت زود پز را پر نکنید، از آنجایی که فرآیند پخت با جوش آمدن و قل زدن همراه اسن ممکن است منجر به مسدود شدن خروجی بخار شود و خطر ایجاد کند. 

    • زیر5 لیتر برای افراد مجرد و یا خانواده های 2 یا سه نفره منایب است
    • 5 تا 7 لیتر که برای خانواده های 3 و 6 نفره گزینه خوبی است
    • 7.5 تا 10 لیتر، اندازه ایده آل برای خانواده هایی که بیش از 6 نفر جمعیت دارند.
    • بیشتر از 10 لیتر، برای استفاده در مهمانی ها و برای بیش از 15 نفر تهیه شده است.
  • تنور گازی
  • کباب پز
  • گل فر
  • کیک پز
جستجوی پیشرفته